Képzéseink

A 2018/2019. tanévre meghirdetett képzéseink:

SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉS
nappali rendszerben: LOVÁSZ OKJ 34 621 02
képzési idő: 3 év
előfeltétel: - befejezett általános iskolai 8. osztály
TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ!!!!!!

nappali rendszerű felnőtt képzés: LOVÁSZ OKJ 34 621 02
képzési idő: 2 év (közismereti tantárgyak nélküli képzés)
előfeltétel: - érettségi vizsga, vagy nem tanköteles kor
TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ!!!!!

RÁÉPÜLÉSES KÉPZÉS
nappali rendszerben: Belovagló OKJ 35 813 01
képzési idő: 1 év
előfeltétel: - Lótartó-és tenyésztő vagy lovász végzettség

Mindegyik szakon az egészségügyi alkalmasság, illetve pályaalkalmasság elbírálása személyes elbeszélgetés alapján történik.

Érettségizett tanulóink számára is indítunk nappali rendszerű Lovász képzést, amelynek tanulmányi ideje 2 év.

Ismertető a képzéseinkről

BEFEJEZETT NYOLCADK OSZTÁLY UTÁN:

LOVÁSZ
- Három éves képzés, melynek során mindhárom évfolyamban tanulnak közismereti és szakmai tantárgyakat is. A harmadik év végén a tanulók komplex vizsgát tesznek.
Idegen nyelvként angolt tanítunk.
Egy tanítási hét három elméleti oktatási napból és két gyakorlati képzési napból áll.
Gyakorlati képzésünket a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok telephelyein szervezzük meg. A diákok a Ménesudvarban megismerkednek a mének tartásának sajátosságaival, illetve a kancák fogatban történő hasznosításával.
A Csikótelepen elsajátíthatják a vemhes kancák és a csikók tartási módjait, míg az Ölbő-pusztai telephelyen, ahol az iskola saját lovai is elhelyezésre kerültek, tanulóink betekintést nyerhetnek az évjárati csikók futóistállós tartásába és a kiképzésük alapjainak letételébe. A 11. évfolyamosok a Dióspusztai Ménesben megtanulhatják az angol telivérek tenyésztését is.
Lovaglásra a Ménesudvarban és Ölbő-pusztán nyílik lehetőség, amely telephelyeken két-két lovas edző-szakoktató irányításával sajátíthatják el a lovaglás művészetét és a szakma rejtelmeit..
Fogathajtást szintén ezen a két telephelyen tanulhatnak diákjaink.
A legtehetségesebb és legszorgalmasabb lovasok számára szakköri keretek közt lehetőséget biztosítunk a versenyzésre és a versenyekre való felkészülésre.
Annak érdekében, hogy diákjaink a hét utolsó munkanapján az ország messzebbi részeire is hazajuthassanak, órarendünkben ezt a napot rövidebbre tervezzük, délben elutazhatnak.
Minden felvételt nyert diáknak biztosítani tudunk kollégiumi elhelyezést. Két kollégiumi épülettel rendelkezünk. Az Arany János utcai épületben három-hat fős szobákban lakhatnak a kollégisták, itt közös mosdó és fürdő áll rendelkezésükre. A Rákóczi utcában lévő épületben három-négy ágyas szobákban lakhatnak, melyekhez külön fürdőszoba és WC tartozik.
A kollégiumi nevelőtanárok részt vesznek a délelőtti oktatásban is, így napi információs kapcsolat valósul meg az iskola és a kollégium között.
Kollégiumi életünk a napi két tanulószoba mellett nagyon sok lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Az érdeklődési körüknek megfelelő szakkörök közül választhatnak a tanulók.
A szakközépiskolai képzésnek megfelelően azon diákok számára, akik sikeres komplex vizsgát tesznek lehetőségük nyílik arra, hogy két éves nappali rendszerű képzés keretében érettségi vizsgát tegyenek.

RÁÉPÜLÉS:
Azok a Lovász végzettséggel rendelkező diákjaink, akik magasabb szintű lovaglási tudással rendelkeznek, egy éves képzéssel BELOVAGLÓ végzettséget szerezhetnek.

ÉRETTSÉGIVEL RENDELKEZŐKNEK:

LOVÁSZ

- Két éves képzés, melynek heti beosztásában két nap elméleti és három nap gyakorlati képzés szerepel. Közismereti tantárgyakból csak elhelyezkedést segítő angol nyelvet tanulnak.
A Lovász képzésben részt vevő tanulók (mind a 9. évfolyamon, mind az érettségi utáni képzésben) tanulmányi ösztöndíjban részesülnek!

NYÍLT NAPJAINK:

   2017. november 17. (péntek) 9-12 óráig
   2017. december 08. (péntek)  9-12 óráig
   2018. január 12 (péntek) 9-12 óráig
Mindhárom időpontban a program 9 órakor kezdődik egy tájékoztatóval a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ménesudvarában található kamarateremben.